
معرفی رشته مدیریت مالی
رشته ی مدیریت مالی این روزها خیلی طرفدار پیدا کرده و فقط چند سال است که در دوره ی کارشناسی تدریس می شود و برخی به همین دلیل فکر می کنند که مدیریت مالی ترکیبی از مدیریت بازرگانی و حسابداری است اما این دید اشتباه می باشد؛ لذا این رشته نیاز به معرفی وآشنایی بیشتری دارد.
در ادامه مطالبی را مطرح می کنم که برخی ابهامات را برطرف می کند و این رشته را به طور صحیح به شما می شناساند.
از کدام رشته ی دبیرستان می توان وارد این رشته شد؟
تمام رشته های نظری
تحصیل در این رشته تا چه مقطعی امکان پذیر است؟
دانشجویان مدیریت مالی می توانند در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کنند.
(البته لازم به ذکر است که این رشته هنوز گرایشی ندارد.)
تفاوت مدیریت مالی با مدیریت بازرگانی و مدیریت دولتی
تمام دانشجویان این سه رشته باید حدود 140 واحد پاس کنند و تفاوت این ها فقط در 30 الی 50 واحد است.
تفاوت مدیریت مالی با حسابداری
خیلی ها بر این باورند که این دو رشته فرق چندانی باهم ندارند اما این دید کاملا غلط می باشد.
درست است که خیلی از مباحث در این دو رشته شبیه به هم هستند، اما فقط در بعضی دروس هم پوشانی دارند.
در رشتۀ حسابداری فقط مباحث اصلی و اولیه ی مالی تدریس می شود اما در مدیریت مالی، تمام مباحث به صورت گسترده تر مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرند.
تفاوت دیگر این است که در حسابداری بیشتر به ثبت و ضبط منابع می پردازند، اما در مدیریت مالی علاوه بر این ها، مدیریت بر منابع، تشخیص منابع و کار با پول را نیز آموزش می دهند.
بازار کار رشتۀ مدیریت
خوشبختانه این رشته از بازار کار خوبی برخوردار است و فارغ تحصیلان این رشته می توانند در شرکت ها به عنوان کارمند امور مالی، مدیر مالی، حسابدار یا حسابرس مشغول به کار شوند، همچنین می توانند در بانک ها کار کنند و به امور بانکی بپردازند. علاوه بر این ها اگر کسی علاقه به کار کارمندی نداشته باشد می تواند در حوزه ی بورس کار کند، تحلیل مالی کند یا حتی به آموزشِ این رشته بپردازد.
بورسیه از طریق رشتۀ مدیریت مالی
به طور کلی رشتۀ مدیریت درصد اخذ بورسیۀ بالایی دارد. از جمله این کشورها می توان به آلمان، اتریش، استرالیا، دانمارک، هلند و کانادا اشاره کرد.
دروسی که در این درس ضریب بالایی دارند
ریاضی (4)
اقتصاد (3)
علوم اجتماعی (2)
زبان و ادبیات فارسی (2)
دانشگاه های سراسریِ ارائه دهنده
دانشگاه تهران، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه الزهرا، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه یزد، دانشگاه رازی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه قم
دروس پایۀ رشته مدیریت مالی
اصول حسابداری1، اصول حسابداری2، ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت، آمار و کاربرد آن در مدیریت، ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت مالی، آمار و کاربرد آن در مدیریت مالی، روش تحقیق در مدیریت، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، حقوق بازرگانی، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، روانشاسی کار، حسابداری صنعتی، حسابرسی
دروس اصلی رشته مدیریت مالی
مبانی سازمان و مدیریت، تحقیق در عملیات1، تحقیق در عملیات2، مدیریت منابع انسانی، مدیریت استراتژیک، مدیریت رفتار سازمانی، پول و ارز و بانکداری، اقتصاد سنجی مالی، بازاریابی و عملیات بازار
دروس اختصاصی رشته مدیریت
اصول مدیریت مالی1، اصول مدیریت مالی2، مدیریت مالی در ایران، نهادهای پولی و مالی بین الملل، نهادهای پولی و مالی، بازار پول و سرمایه، متون مالی1، متون مالی2، مبانی مهندسی مالی، مبانی بانکداری و مدیریت بانک، مبانی ریسک و مدیریت بیمه، قراردادهای بیمه، برنامه ریزی مالیاتی
دروس اختیاری رشته مدیریت
مالیه عمومی، سیستم های اطلاعاتی مالی، تجزیه و تحلیل فنی، اصول تهیه و تنظیم و کنترل بودجه دولتی
خصوصیات لازم برای ورود و موفقیت در این رشته
کسانی که می خواهند وارد این رشته شوند باید حتما به این رشته علاقه مند باشند، اگر علاقه ای نباشد، ممکن است فرد در طول تحصیل یا در طول کار خسته شود و دیگر انگیزه ای برای ادامه دادن پیدا نکند.
افراد در این رشته باید هوش ریاضی خوبی داشته و از قدرت تجزیه و تحلیلِ ریاضی و آماریِ بالایی برخوردار باشند. همچنین باید با دقت بوده و به تمام جزئیات توجه کنند.
علاوه بر این ها باید قدرت ریسک پذیری بالایی داشته باشند و کار خود را با اعتماد به نفس پیش ببرند تا بتوانند در این حوزه موفق شوند
حتما به انتهای مطلب مراجعه کنید و صحبت های دانشجو مدیریت مالی را بشنوید .
فایل های ضمیمه
2 نظر
پاسخ انسانی ها
ﺳﻪشنبه 5 مرداد 1400
سلام و عرض ادب حتما همین کار انجام میدیم، رشته های مدنظر خودتون کامنت کنید.
"درصورت نیاز به مشاوره انتخاب رشته با این شماره ارتباط برقرار کنید:
09396987020
"شقایق ذکری امیر"
پنجشنبه 6 خرداد 1400
خیلی عالی بود لطفا درمورد رشته روانشانسی حقوق و دبیری هم توضیح بفرمایینممنون از شما💌
پاسخ انسانی ها
یکشنبه 31 مرداد 1400
سلام دوست عزیز، برای کسب اطلاعات بیشتر درباره معرفی این رشته و رتبه لازم برای قبولی در این رشته، همچنین برای روش مطالعه، تکنیک های موفقیت آمیزی که می توانید سر جلسه به کار ببرید و برنامه ریزی ویژه روان شناسی کنکور سال ۱۴۰۰ و برای اینکه چطور روان شناسی رو برای کنکور بخوانید به آدرس زیر مراجعه کنید و هرکدام را که تمایل داشتید انتخاب کرده و مطالعه نمایید امیدوارم لذت ببرید :
زمزمههای یک روانشناس
و اما درباره رشته دبیری دانشگاه فرهنگیان، برای قبولی در این رشته ابتدا باید تراز بالای ۶۵۰۰ را کسب کرده باشید تا اصلا مجاز به شرکت در مصاحبه شوید و بعد هم باید رتبه خوبی برای این درس بیاورید البته دو تا نکته بسیار مهم می باشد اول اینکه منطقه بومی(استانی) شما بسیار برای ظرفیت اون سال دانشگاه مهم هست که باید در نظر داشته باشید و دوم بحث سهمیه ای هست که رتبه شما براساس آن لحاظ می شود یعنی به فرض اگر رتبه شما در منطقه ۳ بشود ۷۰۰۰ باز هم احتمال قبولی در رشته دبیری را دارید در حالی که این رتبه در سهمیه منطقه ۱ احتمال بسیار کمی برای قبولی در رشته دبیری را دارد پس حواستان به سهمیه منطقه خود باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قبولی در دانشگاه فرهنگیان به آدرس زیر مراجعه نمایید :
شرایط قبولی دانشگاه فرهنگیان
و اما رشته حقوق ببین دوست عزیز همانطور که میدونی این رشته از پر طرفداترین زیر شاخه های علوم انسانی هست که قبولی در اون مستلزم تلاش و اراده بسیار خاص و ویژه ای می باشد زیرا رشته حقوق در کنار اینکه برای خیلی ها جالب و پر از هیجان هست هستی ها خودش را هم دارد
زینب سماورچی طهرانی ✨