چگونه به تراز 7000کنکورانسانی برسیم؟
خیلی از شما دوستان اهمیت تراز را نمیدانید، در صورتی که تراز شما تاثیر مستقیم بر میزان قبولی در رشته مدنظرتان دارد. در واقع تراز در هر زیر گروه متفاوت است؛ زیرا هر درسی ضریب متفاوتی در ۵ زیرگروه انسانی دارد. تراز نمره نهایی شما در مقایسه با سایر داوطلبان است.
چرا باید به تراز 7000 برسیم ؟
هرچه تراز شما بالاتر باشد شانس قبولی شما در رشته های برتر رشته انسانی و همچنین دانشگاه های سراسری بیشتر خواهد شد. ممکن است با رتبه بالا مجاز به انتخاب رشته در انواع دانشگاه ها شوید، اما این به معنا نیست که پذیرش آن دانشگاه را هم داشته باشید.
برای مثال دانشگاه فرهنگیان افرادی که تراز پایین تر از 6500 داشته باشند را دعوت به مصاحبه نمیکند. دانشگاه امام صادق نیز( بر اساس آمار) تراز های بالای 7000 را دعوت به مصاحبه خود میکند.
در واقع اهمیت تراز شما برای دانشگاه هایی که مصاحبه دارند دو برابر خواهد بود؛ زیرا تراز مرتبه علمی شما را نسبت به سایر داوطلبان مشخص میکند. این نکته را هم فراموش نکنید، تراز بر اساس عملکرد داوطلبان در آن سال و هم چنین میزان سختی و آسانی سوالات محاسبه میشود( در واقع میانگین جامعه آماری) . تراز سختی سوال است. شما هر چه قدر به سوالات سخت تر پاسخ دهید تراز بالاتری کسب میکنید.
نمونه هایی از درصد ها و تراز ها
در اینجا درصد ها و تراز های دو داوطلب کنکور انسانی در زیر گروه های این رشته را برایتان آورده ایم.
همانطور که میبینید درصد صفر بسیار در تراز شما اثر میگذارد، حتی اگر این درصد را در درسی کسب کرده باشید که ضریب یک در زیرگروهی داشته باشد. هر چه درصد ها در یک سطح و بازه باشند، تراز شما نیز وضعیت بهتری خواهد داشت.
چه درس هایی در رشته انسانی به بالاتر رفتن تراز کمک میکنند؟
اگر بخواهم از نمونه ها کمک بگیرم متوجه میشوید که درصد بالا در روان شناسی و اقتصاد مساوی است با تراز بالاتر. این دو درس تک کتاب های رشته انسانی اند و بیشتر داوطلبان تلاش خود را میکنند که درصد بالایی در این دو درس کسب کنند، حتی اگر ضریب آن ها در زیرگروه مدنظرشان پایین باشد. اگر درصد خوبی در روان شناسی و اقتصاد بدست نیاورید ترازتان افت شدیدی خواهد کرد؛ زیرا عملکرد شما نسبت به سایرین ضعیف بوده است.
بعد از تک کتاب ها، درس های ضریب بالای زیرگروه ها هستند که تراز شما را به بالاترین سطح نزدیک میکنند. این تصور را نداشته باشید که برای تراز بالا باید تمام سوالات درس ضریب بالا را پاسخ دهید؛ کافی است سوالات ساده ای که فکر میکنید دیگر داوطلبان نیز قدرت پاسخگویی به آن را دارند، پاسخ دهید. برای مثال سوالات مربوط به مبحث تاریخ ادبیات علوم و فنون ادبی به دلیل هویت حافظه ای آن مورد توجه بیشتر دانش آموزان است و با پاسخ ندادن به این مبحث تراز خود را به خطر خواهید انداخت.
درس بعدی ترازآور، ریاضی و آمار است. این درس ضریب بالای دو در زیرگروه ها دارد و حتی یک پاسخ صحیح در این درس میتوانید به تراز شما بیشتر از حد تصورتان اضافه کند. به علاوه دانش آموزان از درس ریاضی فراری اند و این یعنی هر سوال درست جایگاه علمی شما را بالاتر خواهد برد و تراز بیشتری را برایتان رقم خواهد زد. درس زبان انگلیسی نیز بسیار در بالا رفتن تراز در دروس عمومی کمک میکند. این درس برای دانش آموزان درس سختی محسوب میشود و با وجود ضریب بالا 2 ای که در همه زیر گروه ها دارد، تاثیر بسزایی بر تراز میگذارد.
خلاصه کلام
برای همه دروس وقت بگذارید و برای دروس ضریب دار بیشتر زمان اختصاص دهید. سعی کنید درصدهایتان را در یک بازه نگه دارید و مباحث ساده تر را دقیق بخوانید تا امتیاز سوالات راحت را در کنکور از دست ندهید.
روش درصدگیری برای کنکور و فواید درصدگیری
رتبۀ داوطلبان کنکور چگونه محاسبه میشود
نظر شما چیست؟