روزگاری که تاریخ را در دانشگاه میخواندم، فهمیدم تعریف فراگیری از «تاریخ» وجود ندارد که تمام پژوهشگرها بر آن توافق داشته باشند اما بهترین تعریفی که از تاریخ خواندم همین بود: «تاریخ یعنی رسیدن به این سوال که چرا در این نقطه هستیم».
«تاریخ» دانش شالودهشناسی حیات اجتماعی کنونی یا همان جملۀ ابتدایی است و با این تعریف که «باید و باید تاریخ خواند تا بتوانیم جامعۀ خود را بشناسیم» و علوم انسانی یعنی شناخت انسان کنونی.
تاریخ به معنای گذشته نیست، بلکه به معنای شناخت ریشههای کنونی است. در اتاق علمی تاریخ تلاش میکنیم این نوع نگاه را بر اساس کتب درسی و مطالب مرتبط یا فرای کتاب درسی، برای دبیران، دانش آموزان ومشاورها در پیش بگیریم.
تاریخ و جغرافیا جزو دروسی هستند که کمتر به آن ها پرداخته شده و معمولا به کنار گذاشته می شوند؛ اما لازم به ذکر است که ممکن است با بالا زدن یا کم زدن همین دروس، تغییر زیادی در رتبه ی کنکور شما ایجاد شود؛ مخصوصا اگر رشته ی مورد نظر شما در زیرگروه 4 باشد، زیرا در این زیرگروه، ضریب تاریخ و جغرافیا "3" می باشد.
بیشتر بخوانید
دغدغه ی خیلی از دانش آموزان در اردبیهشت این است که تاریخ را چطوری برای امتحان نهایی بخوانند؟
چه کار کنند که درس تاریخ را نیوفتند و نمره ی خوبی کسب کنند؟
در این مقاله میخواهم به شما بگویم که اگر تا حالا تاریخ را نخواندید، به هیچ وجه نگران نباشید.اگر از کمی قبل تر از امتحان، شروع به خواندن تاریخ بکنید، به راحتی می توانید از پس امتحان بربیاییدJ
بیشتر بخوانید
1- مطالب باید دسته بندی شده مطالعه شوند.این کار باعث می شود تا نظم خاصی در ذهن دانش آموز شکل بگیرد.
2-برجسته کردن مفاهیم مهم در کتاب می تواند در به خاطرسپاری و مرور سریع مطالب به دانش آموز کمک کند.
3-قدرت تست زدن نباید دست کم گرفته شود.دانش آموز هر چه با تست های بیشتری سرو کار داشته باشد بهتر می تواند تست های کنکور سراسری را پیش بینی کند.
4-مطالعه تاریخ نباید به روزها و ساعت های پایانی کنکور موکول شود!
بیشتر بخوانید
شما برای هر درس با 2 جنبهٔ متفاوت روبهرو هستید؛ امتحان تشریحی و کنکور. حالا در درس تاریخ کدامیک سختتر است؟ اصلاً میشود با استفاده از خواندن برای یک جنبه، جنبهٔ دیگر را هم پوشش داد؟ در این مطلب با این سؤالات سر و کله میزنیم.
بیشتر بخوانید
این سؤال را میتوان به راحتی پاسخ داد؛ ولی برای شما که عملکننده به این روش هستین کمی سخت است، به خصوص که شما معمولاً یادگرفتهاید تاریخ را حفظ کنید، آن هم با بدترین روش ممکن؛ حفظ کردن سؤال جوابی. یعنی معلم به شما سؤال را میگوید و شما نیز سؤال و جواب را حفظ میکنید. با این روش نه ارتباطی بین مطالب پیدا میکنید و نه حتی مطلب را متوجه میشوید. فقط و فقط حفظ میکنید.
بیشتر بخوانید
من در رشته ای شروع به مطالعه کردم که از نظر دیگران حفظی حساب میشدند. بارها و بارها از اطرافیانم شنیدم که تاریخ و جغرافیا درس های حفظی هستند و صرفا باید این دروس را حفظ کرد، استدلالشان هم این بود این دروس را نمی توان فهمید و یادگرفت.
بیشتر بخوانید
میدونید که درصد تاریخ و جغرافیا تو کنکور با هم حساب میشه؛ یعنی 6 تا کتاب گردن کلفت (حالا گردن جغرافیا 10 یه ذره نازکتره) که وقتی جلوتون بذارید، از ترس به خودتون میگین؛ الان دقیقا باید چیکار کنم با این 6 تا کتاب؟
اصلاً دیدن خود 6 تا کتاب که روی هم گذاشتین و دیدن تعداد صفحاتشون خودش ترسناکه، چه برسه به خوندنشون برای کنکور که ممکنه از هر جای کتاب سؤال طراحی بشه!
بیشتر بخوانید
اگر از کتابهای تاریخ و جغرافیای انتشارات مشاوران آموزش استفاده میکنید؛ یک نام برای شما بسیار تکرار میشود؛ ریحانه لطفی. حالا میخواهیم اطلاعات بیشتری از این مؤلف به شما ارائه بدهیم.اگر از کتابهای تاریخ و جغرافیای انتشارات ما استفاده میکنید؛ یک نام برای شما بسیار تکرار میشود؛ ریحانه لطفی. حالا میخواهیم اطلاعات بیشتری از این مؤلف به شما ارائه بدهیم.
بیشتر بخوانید
تاریخ حفظ کردنی نیست، تاریخ حفظ کردنی نیست، تاریخ حفظ کردنی نیست. سه خطای دیگر را در متن کامل مطلب بخوانید.
بیشتر بخوانید
چرا باید آدم رشتۀ اول انتخاب خود را در دانشگاه، «تاریخ» انتخاب بکند و بعد نیز، دو رشتۀ مرتبط در کارشناسی ارشد بگیرد و نرود دکتری بخواند و هر دو رشته نیز تاریخ باشد؟
لابد علاقه داشته است. لابد علاقۀ زیاد داشته است. لابد تاریخ را با درونیاتش پیوند زده است و دنیا را از پنجرۀ تاریخ دیده است، بیآنکه حتی خودش بداند.
بیشتر بخوانید